• uvs

Unie Vlaamse Syndici

België is op weg naar een nieuwe, duurzame economie. Er zijn 93.000 gebouwen in Vlaanderen. Door de gezamenlijk aanpak in appartementsgebouwen kunnen de syndici het juiste impuls geven om duurzame energie en energiebesparingen te stimuleren. Ook de opmars van deeleconomie kan door de syndici gefaciliteerd worden. In 2050 zullen in ons land meer dan 3,5 miljoen gepensioneerden wonen, goed voor 30 procent van de bevolking. De grote meerderheid daarvan zal in een appartement wonen, liefst in een stadscentrum waar zij vlot gebruik zullen maken van het openbaar vervoer. Maar voor veel verplaatsingen zal de nood aan een auto blijven. Daarom gelooft Unie Vlaamse Syndici (UVS) in de toekomst van het elektrisch autodelen en zal dit stimuleren in bestaande gebouwen en in nieuwbouw appartementen.

UVS onderneemt volgende acties:
  1. UVS communiceert actief over gedeelde alternatieven voor de auto via hun communicatiekanalen en het Salon van de mede-eigendom dd. 29/11/2018
  2. UVS sensibiliseert haar leden en een breder publiek over duurzame en gedeelde verplaatsingswijzen d.m.v. actieve deelname aan het maatschappelijk debat en via innovatieve pilootconcepten en geïntegreerde e-mobility oplossingen.
  3. UVS engageert zich in 2018 om minstens één pilot project te lanceren betreffende het delen van elektrische voertuigen van lokale overheden.
  4. UVS  ijvert mee voor een Vlaams erkenningskader Autodelen in 2018.
  5. UVS  zet zich in om elektrisch autodelen en/of fietsdelen te integreren in nieuwbouwlocaties, appartementsgebouwen en co-housingsites.
  6. UVS  ondersteunt algemene campagnes betreffende (elektrische) gedeelde mobiliteit in België.