• Dégage vzw

Dégage!

Dégage! staat voor ‘DE Gedeelde Autovloot GEnt’ en het grootste particuliere, kostendelende autodeelsysteem van ons land met bijna 100 auto’s en meer dan 1000 gebruikers. Particulier autodelen betekent dat auto-eigenaars hun auto door anderen laten gebruiken tegen een kilometervergoeding. Bij Dégage komt die overeen met de echte kostprijs van een auto. De organisatie staat ook voor bewust autogebruik en duurzame mobiliteit. Dégage betekent dan ook letterlijk ‘uit de weg’: autodelen leidt tot minder auto’s en dus meer ruimte in de stad. Dégage vindt het belangrijk dat particulier autodelen zichtbaar wordt en staat open voor intitiatief buiten Gent. 

Dégage! onderneemt volgende acties:
  1. Dégage bouwt aan een efficiënte werking om de verdere groei van haar netwerk van particuliere deelwagens en ontleners mogelijk te maken.
  2. Dégage zet in op actieve wijkwerking waardoor de buurtbewoners via autodelen dichter bij elkaar worden gebracht zodat ze ook andere dingen delen.
  3. Dégage spant zich in om tegen 2018 in minstens één andere stad een kerngroep autodelen op te starten.
  4. Dégage zet zich in om mensen met lage inkomens de mogelijkheid te geven om aan autodelen te doen.
  5. Dégage organiseert minimum tweewekelijks een infomoment om nieuwe leden aan te werven.
  6. Dégage werkt mee aan het opzetten van algemene campagnes betreffende autodelen (of gedeelde mobiliteit in het algemeen).
  7. Dégage ijvert voor een Vlaams erkenningskader Autodelen in 2017.
  8. Dégage deelt haar kennis en ervaringen rond bestaande verzekeringsvraagstukken binnen particulier autodelen.
  9. Dégage onderzoekt de mogelijkheden om meer milieuvriendelijke voertuigen (elektrisch, CNG, hybride… ) op te nemen in haar aanbod.