• RENTA VZW

RENTA

Renta is de Belgische Federatie van Voertuigen Verhuurders. De vereniging overkoepelt twee deelsectoren: langetermijnverhuur en kortetermijnverhuur. Eind 2015 telde de gezamenlijke vloot van de Renta-leden ruim 370.000 voertuigen. Daarmee vertegenwoordigt Renta nagenoeg 95% van de Belgische verhuurmarkt. 

RENTA onderneemt volgende acties:
  1. Renta neemt in 2017 in de gedragscode van de kortetermijnverhuurders spelregels op voor autodelen om een faire en vlotte behandeling van de gebruikers te verzekeren.
  2. Renta organiseert in 2017 i.s.m. Autodelen.net een evenement om leasingmaatschappijen en kortetermijnverhuurders aan te moedigen initiatieven voor gedeeld autogebruik te ondersteunen en te organiseren.
  3. Renta organiseert in 2017 overleg met de overheid over hoe we gebruikers/bedrijven kunnen bewegen tot een snellere invoering van elektrische (gedeelde) voertuigen.
  4. Renta bekijkt samen met de autodeelaanbieders hoe traditionele verhuur hand in hand kan gaan met autodelen, ten einde samen sneller te kunnen groeien (2017-2018).
  5. Renta onderzoekt in 2017 de mogelijkheid om een tool te ontwikkelen die de berekening van de TCO/kilometerprijs van elektrisch rijden ten opzichte van conventionele brandstoffen makkelijker maakt.
  6. Renta werkt via en met haar Europese Federatie Leaseurope mee aan de implementatie van Mobility as a Service in Vlaamse steden die hierin geïnteresseerd zijn (2017-2017).