• IGEMO

IGEMO

IGEMO is een streekintercommunale in Mechelen met een ruime dienstverlening. IGEMO heeft tot doel haar werkingsgebied op een duurzame manier te ontwikkelen. Het werkingsgebied van IGEMO zijn de gemeenten Berlaar, Bonheiden, Bornem, Duffel, Putte, Puurs, Sint-Amands, Sint-Katelijne-Waver en Willebroek en de steden Mechelen en Lier. 

IGEMO onderneemt volgende acties:
  1. IGEMO initieert projecten voor de sensibilisering en promotie van autodelen, carpoolen, fietsdelen en elektrisch rijden voor de gemeenten in het werkingsgebied van Bereikbare Regio.
  2. IGEMO werkt mee aan het opnemen van bepalingen in regionale plannen en programma’s om vormen van gedeelde mobiliteit in haar werkingsgebied te bevorderen en om voorzieningen te treffen voor vormen van gedeelde mobiliteit.
  3. IGEMO werkt aan regionale en intergemeentelijke samenwerking, zowel op het vlak van beleidsvorming als projecten en initiatieven voor gedeelde mobiliteit in het werkingsgebied van Bereikbare Regio.
  4. IGEMO promoot en faciliteert fietsdelen, autodelen en carpoolen in woonprojecten en bedrijventerreinen die zij ontwikkelt.
  5. IGEMO initieert inspiratiebijeenkomsten, incubatorsessies en workshops over het realiseren van gedeelde mobiliteit voor de gemeenten in het werkingsgebied van Bereikbare Regio.
  6. IGEMO organiseert pilootprojecten en living labs voor fietsdelen en/of autodelen en/of carpoolen en/of het gebruik van elektrische voertuigen in functie van Europese projecten over de bevordering van duurzame mobiliteit en de vermindering van CO2-emissies.