• Traxio vzw

TRAXIO

TRAXIO vzw is de federatie van de autohandel en -reparatie en aanverwante sectoren (‘mobility retail and technical distribution’). De komende jaren gaat de federatie met haar new mobility cel, haar leden-bedrijven een change agenda helpen realiseren om het klassiek business- & distributiemodel te helpen evolueren naar een activiteit van ‘mobilityprovider’ met daarin ook aandacht voor auto-, moto- & fietsdeelconcepten (B2C, B2B en B2G), gekoppeld aan het prioritair voorrang geven aan milieuvriendelijke voertuigen (EV,CNG en waterstof) in deze deelconcepten. 

Traxio onderneemt volgende acties:
  1. TRAXIO zet haar expertise in om haar leden te ondersteunen bij het ontwikkelen van services betreffende gedeelde mobiliteit.
  2. TRAXIO zet zich in om garagebedrijven te overtuigen een transitie te maken van autoverkoper naar mobiliteitsaanbieder via het aanbieden van autodelen (en fietsdelen).
  3. TRAXIO zet zich in om een award ‘gedeelde mobiliteit’ in te richten voor haar leden.
  4. TRAXIO zet zich in om fiscale knelpunten omtrent gedeelde mobiliteit te detecteren en stelt oplossingen voor (in samenspraak met andere ondertekenaars).
  5. TRAXIO zet haar expertise in om garages te ondersteunen bij het opzetten van lokale mobiliteitspunten.
  6. TRAXIO zet zich in om acties rond auto- en fietsdelen te coördineren op Benelux-niveau.